Medicover

+36 1 465 3100

info@medicover.hu

szolgmod

Szolgáltatási módok

E-mailt küldök

Tisztelt Ügyfeleink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy jelenleg foglalkozás-egészségügyi szolgáltatásainkat csak a Medicover Spring egészségbiztosítási csomag részeként tudjuk biztosítani.
Várjuk szíves megkeresésüket!

Rendelőn belül

Munkaköri alkalmassági (előzetes-, időszakos-, soron kívüli-, záró-) vizsgálatok elvégzése a hatályos jogszabályoknak, rendeleteknek megfelelően. Ezek a dolgozó munkakörétől, a munkakörnyezetétől és egészségi állapotától függően a következőket foglalják magukba:

 • Teljes körű foglalkozás egészségügyi orvosi vizsgálat (részletes családi, egyéni és foglalkozási kórelőzmény, fizikális vizsgálat, az adott munkahelyi kockázatok által terhelt szervrendszerek kiemelt vizsgálatával: bőr, mozgásszervek, tüdő, szív, erek, hasi szervek, idegrendszer, pszichés állapot), a jogszabályok szerinti rendszerességgel
 • Vérnyomás és pulzusmérés, BMI meghatározás
 • Látásvizsgálat (éleslátás és színlátás, sz.e. térlátás vizsgálata) előírás szerinti gyakorisággal
 • Munkahelyi kockázatoktól, megterhelésektől és fogl.eü. kategóriától függően egyéb vizsgálatok

Mobil foglalkozás-egészségügyi rendelés

Ügyfeleink még teljesebb körű kiszolgálása érdekében foglalkozás-egészségügyi szolgáltatásunkat mobil rendelőegységgel is bővítettük.

Ebben a formában azon vállalatok dolgozóinak helyszíni szakorvosi vizsgálatára is lehetőség nyílik, akik nem rendelkeznek saját vállalati üzemorvosi rendelővel.

Mobil egységünk önálló rendelőként funkcionál, megfelelő szakszemélyzettel, amely az összes hatósági előírásnak és a legmagasabb szakmai követelménynek megfelelően lett kialakítva.

A mobil rendelő által biztosított szolgáltatások az ország egész területén:

A dolgozói állomány éves foglalkozás-egészségügyi vizsgálatainak elvégzése előzetes egyeztetéssel és ütemezéssel.

Dolgozói állomány részére szervezett egészségnapok, prevenciós programok helyszíne.

Különböző rendezvények egészségügyi szűréseit biztosítja a mobil rendelő.

A mobilbuszon opcionálisan végezhető vizsgálatok:

 • Általános belgyógyászat
 • Mobil ultrahang
 • Mobil sarokcsont-sűrűség
 • Ortopédiai-reumatológiai szűrés
 • Nőgyógyászati szűrés
 • Bőrgyógyászati szűrés

Milyen előnyöket jelent a mobil foglalkozás-egészségügyi vizsgálat?

 • A foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálatot a munkáltató a munkavállaló részére a munkaidőben köteles biztosítani.
 • Költséghatékony megoldás azon vállalatok részére, ahol nincsen önálló üzemorvosi rendelő kialakítására lehetőség vagy igény, valamint az alkalmassági vizsgálat helyszínére történő utazással hosszabb időre kiesne a munkavállaló a munkából. Ilyen esetekben helybe visszük a rendelőt. Ezáltal a dolgozói állomány részére biztosítjuk a legminimálisabb időt a munkából való kiesés miatt.

A mobil szolgáltatás teljes mértékben megfelel a Medicover nemzetközi és hazai standardokban meghatározott magas minőségi szintnek, ez vonatkozik a modern diagnosztikai felszereltségre és magasan képzett szakembereire is.

Gyorsan és hatékonyan felállítható szolgáltatás, így a cégeknek nem kell hónapokat várni az ÁNTSZ engedélyeztetésre. Jó megoldásként szolgál a végleges on-site rendelők kialakításáig tartó átmeneti időszakban, így folyamatosan tudjuk biztosítani a magas színvonalú foglalkozás-egészségügyi ellátást Ügyfeleink számára. Szolgáltatásunk további előnye a rugalmas rendelési idő biztosítása, mely a szűrésre váró alkalmazottak számához igazodik. Az alap rendelési időn felül is rugalmasan biztosítunk további rendelést az Ügyfeleink igényeinek megfelelően.

Pszichoszociális kockázati tényezők felmérése

A munkavédelemi törvény (1993. évi XCIII. törvény) 2008. január 1-jétől hatályos módosítása rendelkezik a pszichoszociális kockázati tényezők kezelésének munkáltatói feladatáról és meghatározza a pszichoszociális kockázati tényező fogalmát is.

Elsősegélynyújtó, felnőtt újraélesztő tanfolyam

A Medicover Zrt. kínál defibrillátoros és defibrillátor nélküli tanfolyamokat. Mindkét tanfolyam esetében elméleti oktatással kezdődik a tudás átadása. Ez egy interaktív tanítási mód, ahol a munkavállalók nyugodtan kérdezhetnek az oktatótól.