Medicover

+36 1 465 3100

info@medicover.hu

pszicho-kockazat

Pszichoszociális kockázati tényezők felmérése

E-mailt küldök

Tisztelt Ügyfeleink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy jelenleg foglalkozás-egészségügyi szolgáltatásainkat és a pszichoszociális kockázati tényezők felmérése szolgáltatásunkat csak a Medicover Spring egészségbiztosítási csomag részeként tudjuk biztosítani.
Várjuk szíves megkeresésüket!

Pszichoszociális kockázati tényezők felmérése

A munkavédelemi törvény (1993. évi XCIII. törvény) 2008. január 1-jétől hatályos módosítása rendelkezik a pszichoszociális kockázati tényezők kezelésének munkáltatói feladatáról és meghatározza a pszichoszociális kockázati tényező fogalmát is.

Pszichoszociális kockázatnak minősül „a munkavállalót a munkahelyén érő azon hatások (konfliktusok, munkaszervezés, munkarend, foglalkoztatási jogviszony bizonytalansága stb.) összessége, amelyek befolyásolják az e hatásokra adott válaszreakcióit, illetőleg ezzel összefüggésben stressz, munkabaleset, lelki eredetű szervi (pszichoszomatikus) megbetegedés következhet be.”

A Medicover segítséget nyújt ebben úgy, hogy a munkapszichológus szakember által összeállított tesztsort, a munkavállaló anonim módon kitölti. A kiértékelés, az egészségügyi szolgáltató feladata a munkáltató ebből csak riportot kap.