Medicover

+36 1 465 3100

info@medicover.hu

mammografia

Mammográfia

E-mailt küldök

Miért javasolt a mammográfia?

Rendszeres mammográfiás szűréssel, gyors diagnózissal és megfelelő kezeléssel a kialakuló betegség jól gyógyítható. A szakemberek reményei alapján hazánkban is egyre kevesebb nő halna meg mellrákban a rendszeresen tartott szűrővizsgálatokkal. Kollégáink is elkötelezettek a mellrák elleni küzdelem mellett és a hatékonyabb kezelést segítő diagnosztikai folyamatok elősegítésében.

A mammográfiás szűrés

A szűrés során mindkét emlőről kétirányú mammográfiás felvételt készítünk. Fizikális vizsgálat, egyéni és a családi kórelőzmény-felvétel, rizikófaktorokra felmérése. Az elkészített felvételek kiértékelésre kerülnek. Némely esetben a diagnózis felállításához további vizsgálat szükséges, mely lehet kiegészítő speciális röntgenfelvételek (pl. célzott – nagyított felvételek, melyek pontosabb képet adnak a kérdéses eltérésről), lehet ultrahang vizsgálat, a váladékozó emlőjárat feltöltése, szükség esetén ultrahang vezérelt mintavétel. A szűrővizsgálatnak a találati biztonsága 90-95%, tehát rejtve maradhat a betegség. A két szűrés között jelentkezhet a beteg a tapintott csomójával.

Emlő daganat

Az emlőrák a nők leggyakoribb daganatos betegsége. Előfordulási gyakorisága folyamatosan nő, évente kb. 4500 új megbetegedést diagnosztizálnak. A legtöbb beteg a 45-65 éves korcsoportba tartozik, ritkább a betegség a fiatalok és az idősebbek között. Nemzetközi tapasztalatok alapján a mellrák halálozása csökkenthető a rendszeres szűréssel 30-50%-kal. A röntgen vizsgálattal olyan mikromeszesedések válnak láthatóvá, amit az ultrahang nem tud kimutatni.

Hol történik a mammográfiás vizsgálat?

A mammográfiás vizsgálatot a Medicover Alkotás Point Klinikán végezzük, ahol a Siemens Mammomat 1000 mammográfiás készülék áll rendelkezésünkre, melyet nagy betegszámra tervezett szűrőrendszerrel alakítottak ki és a kiváló képminőség mellett számos – a kényelem és a bizalom inspirálta – hasznos funkcióval is rendelkezik.

Összegzés

A diagnosztikai vizsgálatok alapján, szükség esetén a 2 évestől eltérő kontrollvizsgálatot vagy műtétet javasolunk. A műtétesek esetén előzetesen a rendelkezésre álló adatok alapján onkológusokból, radiológusokból, sebészekből és patológusokból álló csapat dönti el, hogy mi legyen a beteg további sorsa.

Bejelentkezés a (+36 1) 465 3100 telefonszámon!

.

ask

Kérdése van?
Bejelentkezne?

+36 1 465 3100