Medicover

+ 36 1 465 3100

info@medicover.hu

Reumatológiai szakrendelés - Medicover

Reumatológia

E-mailt küldök

Mivel foglalkozik a reumatológia?

A reumatológia a mozgásszervi megbetegedések konzervatív, azaz nem műtéti kezelésével foglalkozó orvosi tudományág. A reumatológus foglalkozik a gerinc, a porckorongok, a csontok, az ízületek és a körülvevő szalagok, inak, izmok megbetegedéseivel. A reumatológiai betegségek közé tartoznak az ún. gyulladásos (autoimmun vagy anyagcsere eredetű) ízületi betegségek, a kopásos ízületi megbetegedések, valamint a gerinc fájdalmas állapotai is. Reumatológus foglalkozik a csontritkulás kezelésével is.

Mivel nem foglalkozik a reumatológia?

A szerzett vagy veleszületett mozgásszervi degenerációk műtéti úton történő kezelésével, például tartó inak, szalagok, csontok, porcok operálásával és pótlásával, protézisek beültetésével. Ezzekkel a területekkel az ortopédiai sebészet foglalkozik.

A reumatológushoz az alábbi panaszok esetén javasolt fordulni

Gerinc eredetű fájdalom

Derék, hát vagy nyaki fájdalom, melyet számos ok okozhat. A leggyakoribb okok: a gerinc fokozott fizikai igénybevétele, rossz testtartás, porckorong elváltozások, túlsúly, mely gyulladást tarthat fenn a gerinc körül és a kisízületeiben, valamint oka lehet az idegek nyomása is. Az idegi kisugárzó fájdalom okozhat végtagba (lábba és karba) sugárzó fájdalmat és/vagy zsibbadást is.

Ízületi fájdalom (Arthralgia)

Olyan fájást és fájdalmat jelent, mely az ízületek körül keletkezik. Ezt nem fertőzés vagy sérülés okozza, hanem gyakran az ízület túlterhelése vagy egészen enyhe sérülés pl. sportolás kapcsán. Ez általában rövid idő után meg is szűnik. Majdnem mindenki érez kisebb-nagyobb fájdalmat, ahogy idősödik. A legtöbb fájás és fájdalom, mely az ízületek körül jelentkezik, enyhe reumatizmus, mely hamarosan el is múlik.

Ízületi gyulladás (Artritisz)

Ízületen belüli gyulladást jelent, mely fájdalmat és merevséget okoz. Ha nem kezeljük, az ízületek fokozatosan károsodhatnak. A rheumatoid artritisz és a degeneratív ízületi betegség olyan gyakori reumás betegségek, melyek az ízületeket érintik.

Csontritkulás (Oszteoporózis)

A csontok tömegének és mésztartalmának csökkenése, amely fokozott törékenységgel, a kóros és spontán törések kockázatának fokozódásával jár.  A csontritkulás (oszteoporózis) eleinte nem jár fájdalommal, tünetek nélkül zajlik, de súlyos szövődményeket, a kóros és spontán törések kockázatának növekedését okozhatja. Kialakulásában rizikótényező a mozgásszegény életmód, az ülő munkavégzés, a nem megfelelő táplálkozás, a fehérje és kalciumszegény étrend, a D-vitamin hiánya, az egészségtelen mértékű alkoholfogyasztás, a dohányzás, a túlzott kávé- és kólafogyasztás és bizonyos gyógyszerek rendszeres szedése is.

A csontsűrűség (vagyis a csont ásványi anyag tartalma) mérésére az ODM (oszteodenzitometriás) vizsgálat javasolt.

Bejelentkezés a (+36 1) 465 3100 telefonszámon!

.

ÁRLISTA * 
Fizioterápiás kezelés / alkalom

5 000

 Ft
Gyógytorna / alkalom

4 500

 Ft
Ideggyökhöz adott injekció (paravertebralis, transsacralis)

5 600

 Ft
Izületbe adott injekció

5 600

 Ft
Izületi punkció

5 600

 Ft
Lágyrész infiltráció (bursa, tendon, myogelosis stb.)

5 600

 Ft
Ortopédia szakorvosi vizsgálat

22 500

 Ft
E-mail idopont@medicover.hu
Időpontegyeztetés + 36 1 465 3100
*Áraink a budapesti klinikákra vonatkoznak!
ask

Kérdése van?
Bejelentkezne?

+ 36 1 465 3100