Medicover

+ 36 1 465 3100

info@medicover.hu

Gasztroenterológia szakrendelés - Medicover

Gasztroenterológia

E-mailt küldök

A gasztroenterológia a belgyógyászattal összefüggő tudományág, amely az emésztőrendszer betegségivel foglalkozik. Az emésztőrendszer egészére jellemző, hogy működése rendkívül bonyolult és összetett folyamat, melynek bármely pontján károsodhatnak a normál emésztési funkciók. Napjainkban az emésztőrendszeri betegségek a fejlett országokban – a nagyarányú előfordulásuk miatt – népbetegségnek számítanak így a refluxbetegség mellett, a gyulladásos bélbetegségek diagnosztikájában és kezelésében is tapasztalatokkal rendelkezünk.

Évente mintegy 5500 beteg hal meg vastag- és végbélrák (orvosi nevén: colorectalis carcinoma) miatt. Mint minden daganatos megbetegedés esetében, a tumor minél korábbi felfedezése nyújtja a legjobb esélyt a betegnek a gyógyulásra.

A vastagbélrák 95%-ban jóindulatú daganat, úgynevezett bélpolip elfajulásából alakul ki. A kicsi bélpolipok kialakulásától a rák kialakulásáig körülbelül 3-5 év telik el. Ez a két körülmény elméletileg lehetővé tenné, hogy rendszeres szűrővizsgálatokkal a vastagbélrákok nagy részét megelőzzük vagy a már kifejlődött rákos megbetegedést korai stádiumban ismerjük fel.

A vastag- és végbélrák megelőzésének három legfontosabb eszköze: az orvosi vizsgálat során évente egyszer a végbél ujjal történő áttapintása, a székletben a rejtett vérzés laboratóriumi vizsgálata, valamint a vastagbél tükrözéses vizsgálata.

Gasztroenterológiai vizsgálatok

Széklet vér teszt

A széklet vér teszt elvégzése évente ajánlott, még annak ismeretében is, hogy bizonyítottan vastagbélrákos betegek esetében sem mindig pozitív. Amennyiben a teszt pozitív eredményű, a végbélnyílás szabad szemmel, illetve a végbél ujjal történő gondos vizsgálata kötelező. Ha a betegnek nincsenek nyelőcső- vagy gyomorbetegség gyanúját keltő panaszai, ezt követően mindenképp a vastagbéltükrözés elvégzése ajánlott. A betegek idegenkednek ettől a vizsgálattól, részben rosszul értelmezett szeméremérzés, részben a vizsgálattal járó fájdalom miatt.

Vastagbéltükrözés

A vastagbéltükrözés gyakorlott orvos és asszisztens kezében elviselhető fájdalommal jár és segítségével a vastag- és végbélrák, valamint a rákmegelőző állapotot jelentő polipok nagy biztonsággal felfedezhetők, utóbbiak a vizsgálat során eltávolíthatók.

A vastagbéltükrözés ilyen módon annyira hatékony a vastag- és végbélrákok megelőzésében, illetve korai stádiumban történő felfedezésében, hogy a szakmai ajánlások 50 év felett 5-10 évente történő elvégzését javasolják, még negatív széklet vér teszt esetén is.

Összegzés

Az eredmények ismeretében a szakorvos részletes kiértékelés után felállítja a diagnózist.  Ezt követően megbeszéli a pácienssel és ennek megfelelő kezelést javasol, szükség esetén kontrollvizsgálattal.

Bejelentkezés a (+36 1) 465 3100 telefonszámon!

.

ÁRLISTA * 
Altatás colonoscopiához (A beavatkozás előtt gasztr. szakorvosi vizsgálat szükséges!)

25 000

 Ft
Altatás gastro+colonoscopiához (A beavatkozás előtt gasztr. szakorvosi vizsg. szükséges!)

30 000

 Ft
Altatás gastroscopiához (A beavatkozás előtt gasztr. szakorvosi vizsgálat szükséges!)

20 000

 Ft
Colonoscopia (A beavatkozás előtt gasztr. szakorvosi vizsgálat szükséges!)

60 000

 Ft
Gastroscopia (A beavatkozás előtt gasztr. szakorvosi vizsgálat szükséges!)

40 000

 Ft
Gasztroenterológiai szakorvosi vizsgálat

22 500

 Ft
E-mail idopont@medicover.hu
Időpontegyeztetés + 36 1 465 3100
*Áraink a budapesti klinikákra vonatkoznak!
ask

Kérdése van?
Bejelentkezne?

+ 36 1 465 3100