Medicover

+36 1 465 3100

info@medicover.hu

septin9

Septin9 vastagbélrák szűrőteszt

E-mailt küldök

Mi a Septin9 teszt?

Vérmintából elvégezhető, nagy érzékenységű diagnosztikai teszt a vastagbélrák korai felismerésére.

Miért és kinek ajánljuk?

Minden évben megközelítőleg 500 ezer ember hal meg vastagbélrákban világszerte. Magyarországon évente 7000 új megbetegedést regisztrálnak.

A rendszeres szűrés során korai szakaszban felismert vastagbélrák nagyon jó eséllyel gyógyítható. A korán kimutatott vastagbélrák túlélése 91% szemben a késői, előrehaladott állapottal, ahol a betegek túlélése mindössze csak 11%. A vastagbéldaganatok alig egyharmadát ismerik fel korai stádiumban a betegséget jelző tünetek hiánya miatt.

A vastagbéltumor sejtek által termelt Septin9 metilált DNS vérmintából mutatható ki. A teszt egy 8000 főt magában foglaló klinikai vizsgálatot követően 2011-ben került bevezetésre a nemzetközi piacon.

A teszt elvégzése ajánlott a fokozott vastagbélrák rizikójú, családi halmozódású pácienseknél, akiknél évek óta gyulladásos bélbetegség áll fenn. Továbbá pácienseknek, akik a vastagbéltükrözés előtt pontos és megbízható információt szeretnének kapni állapotukról, valamint akik számára a vastagbéltükrözés nem kívánatos vagy nem alkalmazható.

Eredmények értékelése

Amennyiben a Septin9 teszt negatív eredményt ad, abban az esetben több mint 99,9% eséllyel nincs vastagbélrák.

Pozitív eredmény esetében a 67-88%-os specificitás (függően a korai tumor I. vagy II. stádiumától) messze meghaladja az eddig rutinszerűen használt bármelyik (székletvér, CEA vagy enzimatikus tumormarker) laboratóriumi diagnosztika értékét. A teszt eredményét követően csak pozitív esetben javasolt a vastagbéltükrözés.

A Septin9 vastagbélrák szűrőteszt alkalmas bármely elhelyezkedésű és stádiumú vastagbélrák kimutatására.

További laborvizsgálati csomagok

A laborvizsgálati csomagok a betegségek korai felismerésében és adott kezelés hatékonyságának felmérésében egyaránt nélkülözhetetlenek lehetnek. Magánklinikáinkon pácienseink számára több százféle magán laborvizsgálatot kínálunk.

Bejelentkezés a (+36 1) 465 3100 telefonszámon!

.

AJÁNLATKÉRÉS


*Áraink a budapesti klinikákra vonatkoznak!